Grilovaný hamburger
Připravte si šťavnaté hamburgery s jemným Ajvarem Podravka a volským okem v křupavé housce a vychutnáte si skvělé jídlo.
- 35 min
Ingredience
- 700 gmletého hovězího masa
- 80 gcibule
- 1kořenící směs Podravka Natur grill classic
- 4 kspečiva na hamburgery
- 100 gslaniny na plátky
- 4vejce
- 50 mlolivového oleje
- 1Podravka Ajvar jemný
- 4plátky sýra
Příprava
- Do masa přidáme najemno nakrájenou cibuli, kořenící směs Podravka Natur grill classic a zlehka promícháme. Takto připravené maso necháme asi 30 minut odpočinout a pak vytvarujeme do 4 vyšších placek.
- Pečivo prořízneme na polovinu a z vnitřních stran opečeme na suché pánvi. Pánev otřeme papírovým ubrouskem, aby na ní nezůstaly drobky, poté na ní dozlatova opečeme plátky slaniny a poté zvlášť připravíme volská oka.
- Gril potřeme olivovým olejem, pořádně ho zahřejeme a položíme na něj maso, které důkladně propečeme z obou stran.
- Spodní část pečiva potřeme jemným Ajvarem Podravka a poklademe plátky opečené slaniny. Pak přidáme maso, plátek sýra a nakonec vejce.
Servírování: Přikryjeme vrchní polovinou pečiva a ihned podáváme.
Rada: Při přípravě masa na hamburgery je důležité maso promíchat jen zlehka a pak vytvarovat do vyšších placek, hamburger pak bude pěkně šťavnatý. Pokud máte rádi hamburgery z více typů masa, nezapomeňte vždy přidat i kousek vepřového.