Ingredience na 10 porcí
Pikantní Enchiladas
Salsa Roja
20 ml omáčky TABASCO® Habanero Sauce
800 ml rajčatového protlaku
300 ml slepičího vývaru
150 g červené cibule, jemně nasekané
20 g prolisovaného česneku
100 g čerstvého, nasekaného koriandru
10 g kmínu
10 g skořice
10 g oregana
50 ml limetkové šťávy
50 g nastrouhané limetkové kůry
sůl a pepř na dochucení
Masová náplň
800 g mletého masa
250 g červené cibule
150 g červená paprika, na malé kostičky
150 g žlutá paprika, na malé kostičky
Enchilada
10 ks pšeničných tortill 30 cm
500 g nastrouhaného Cheddaru
koriandr k dozdobení
Příprava
- Na Salsu Roju osmahněte cibuli a česnek, přidejte zbývající přísady, sůl a pepř a nechte povařit.
- Na masovou náplň osmahněte mleté maso s cibulí a paprikou a vmíchejte polovinu Salsy Roja.
- Náplň dejte na tortillu a srolujte, trochu náplně dejte bokem, přidá se pak nahoru na enchilady na zapečení.
- Enchilady vyrovnejte na pekáč vedle sebe, přidejte na ně zbytek náplně, Salsu Roja a Cheddar, dejte zapéct do trouby.
Grilovaný ananas
Ingredience
1 ks ananasu
50 ml agávového sirupu (nebo medu)
300 g hnědého cukru
2 ks limetek – k vymačkaní limetkové šťávy
100 ml tmavého rumu
1 lžíce omáčky TABASCO® Habanero Sauce
led dle libosti
Příprava
Recept pro 4 osoby
V hrnci smíchejte sirup, cukr, limetkovou šťávu, rum a TABASCO® Habanero Sauce, a zahřívejte, dokud se cukr nerozpustí. To celé nechte povařit až vznikne sirupová konzistence. Nechte zatím v teple.
Ananas podélně rozčtvrťte. Stonek a horní konec vyřízněte. Potom čtvrtiny ještě jednou rozpulte, tak aby vzniklo 8 stejných plátků.
Plátky ananasu opečte z obou stran na grilu, dokud nebudou zlato hnědé.
Ananas sirupem několikrát potřete a nechte zkaramelizovat.
Odeberte z grilu a servírujte na talíři přelité zbytkem sirupu, případně přidejte kostku ledu.
Dobrou chuť!