Medové perníčky
1 kg mouky Babiččina volba NA PERNÍČKY
350 g moučkového cukru
4 vejce
360 g tekutého medu
150 g změklého másla
20 g tuzemského rumu
20 g jedlé sody
20 g perníkového koření
30 g kakaa
■ Ze všech surovin zpracujte těsto a nechte den odležet v chladu. Poté těsto vyválejte na tloušťku cca 3–4 mm (při pečení těsto nabyde na objemu), vykrájejte požadované tvary a upečte při 180 °C dozlatova. Před pečením můžete potřít vajíčkem.
TIPY:
■ Těsto můžete před pečením nechat v lednici až týden, kde krásně vyzraje.
■ Perníčky pečte do zezlátnutí, aby nebyly příliš tvrdé.
Další informace o moukách, recepty a inspiraci na pečení najdete na webu www.babiccinavolba.cz