Medové perníčky

1 kg mouky Babiččina volba NA PERNÍČKY

350 g moučkového cukru

4 vejce

360 g tekutého medu

150 g změklého másla

20 g tuzemského rumu

20 g jedlé sody

20 g perníkového koření

30 g kakaa

■ Ze všech surovin zpracujte těsto a nechte den odležet v chladu. Poté těsto vyválejte na tloušťku cca 3–4 mm (při pečení těsto naby­de na objemu), vykrájejte požadované tvary a upečte při 180 °C dozlatova. Před pečením můžete potřít vajíčkem.

TIPY:

Těsto můžete před pečením nechat v lednici až týden, kde krásně vyzraje.

Perníčky pečte do zezlátnutí, aby nebyly příliš tvrdé.

Další informace o moukách, recepty a inspiraci na pečení najdete na webu www.babiccinavolba.cz