Ajvar je čistě zeleninová příloha z paprik a lilků původem ze slunného Chorvatska. Na jeho výrobu je použita výhradně zelenina nejvyšší kvality s garancí čerstvosti díky zpracování do 3 hodin od sběru. Ajvar Podravka je zcela bez „éček“ či alergenů a pro své jedinečné složení je oblíbený také u vegetariánu a veganu. Použití ajvaru je velmi mnohostranné. Používá se např. jako příloha k jídlům na grilu, k pečeným a vařeným masům, je také vynikající jako základ do pomazánek nebo do zeleninových jídel, omáček či polévek.
Cena 46,90 Kč
Panini s ajvarem, grilovaným lilkem a slaninou
15 min, 4 osoby
Ingredience:
4 ciabatty nebo bagety
3 lžíce olivového oleje
300 g ostrého ajvaru Podravka
100 g plátkové slaniny
1 lilek
sůl
čerstvě mletý pepř
1 červená paprika
2 lžíce sušeného oregana
50 g strouhaného parmazánu
Pečivo podélně rozkrojíme, z vnější strany mírně potřeme olivovým olejem a na vnitřním řezu důkladně potřeme z obou stran ajvarem. Necháme chvilku odpočívat a mezitím si připravíme náplň: na pánev dáme zbylý olivový olej a na něm si opečeme pokrájenou slaninu, dokud nepustí šťávu. Na ni dáme lilek, pokrájený na cca 0,5 cm silná půlkolečka, jen mírně osolíme (slanina má v sobě dost soli), opepříme a necháme na mírném plameni opékat. Po pěti minutách k lilku přidáme na širší proužky pokrájenou papriku a oregano. Společně opékáme několik dalších minut, důležité je aby byly hotové lilky (změknou a zprůsvitní). Zeleninu občas otočíme, aby se opekla z obou stran. Hotovou náplní rovnoměrně poklademe jednu stranu pečiva, posypeme parmazánem, přiklopíme druhou stranou pečiva a dáme zapéct do sendvičovače dozlatova. Podáváme se zeleninovým salátem.
DObrou chuť!!!
Celkový dojem: 4.5
4.5
Cena
4.5
4.5
Kvalita
4.5
4.5
Obal
4.5
4.5
Napsat komentář
Pro přidávání komentářů se musíte nejdříve přihlásit.
Více mi vyhovuje nepikantni verze, ale mám tyto zdravé produkty v boxe rada
Ilona
9.2.2019
Spotřebovala jsem do lasagní. Bylo to v pohodě, ale nemám potřebu kupovat znovu.
Michaela
6.2.2019
Ajvar vypadá i chutná velmi dobře, má skvělé složení.
Eva
5.1.2019
Ajvar mám ráda zejména k masu a tento ostrý je opravdu super.
Sabina
5.1.2019
Ostré moc nemusím, ale přítelovi chutnalo :)
Lucie
28.12.2018
Miluji ajvar
Simona
17.12.2018
Já ostrá jídla nejim. Ale přítel vždy po tomto jídle i jiných říká jak si pochutnal. ?
INGRID
11.12.2018
Výborný, v akci určitě koupím. Na tmavý opečený tousták není nic lepšího
Olga
11.12.2018
Super k masu, ale i do domácího hotdogu
Lenka
11.12.2018
Darovala jsem, u nás nevyužijeme.
Linda
11.12.2018
Tohle se u nás neztratí ?
Petra
11.12.2018
Sladká verze byla fajn, tak jsem zvědavá na tu ostrou :) velice se mi líbí recept, který k tomu nabízíte
Eva
11.12.2018
Mám ho už podruhé-je výborný :)
Jarmila
11.12.2018
Pikantní variantu si manžel moc chválí!
Tereza
7.12.2018
Bála jsem se ho,ale nakonec mě mile překvapil
Sandra
6.12.2018
U nás vždy rychle zmizí
4.12.2018
Tohle miluju, i když ostrému moc neholduju, tohle je super :)
Tereza
4.12.2018
Vynikajici chut
Jiřina
3.12.2018
Ostré věci mi nechutnají, darovala jsem tedy tchýni. Ta si ho vychvalovala.
Yveta
30.11.2018
Moc dobrý :)
Zuzana
30.11.2018
Dobře ochutí jídlo.
Lucie
28.11.2018
Výborný!!! Dali jsme na kuřecí přírodní řízek a lepší jsem nejedla!!!
Martina
27.11.2018
Naprosto vynikající. Jakmile ho uvidím v obchodě, hned kupuji.
Zuzana
26.11.2018
skvěla chut
Sabina
24.11.2018
Zkusila jsem přímo vás recept na panini. A mužů říct, ze byly jedním slovem dokonale! Ajvar jídlu dodal šmrnc a všichni jenom mlaskali! Výborné!
Jiřina
23.11.2018
Měli jsme k masu a super,chuť výborná
Šárka
23.11.2018
Moc dobré
Lucie
23.11.2018
Zkoušela jsem výše napsaný recept na panini a všichni si pochutnali?
Jitka
22.11.2018
Perfektní! Využití mě napadá téměř do všeho :-) chutná nám
Monika
20.11.2018
Mňamka :))
Žaneta
20.11.2018
moc dobrý i jako omáčka nebo pod maso
Kateřina
20.11.2018
Ajvar jemný je moc dobrý, ale ostrá jídla nejím tak jsem předala dál :)
Hanka
20.11.2018
MOC DOBRY udelala jsem rostenky s ajvarem a k tomu ryzi a jen se po jidle zaprasilo
Veronika
19.11.2018
Ideální k masu
Tereza
19.11.2018
Opravdu vyborny ! Pro me nejvetsi prekvapeni boxu ??
Jana
19.11.2018
Chuť dobrá, na mě více pikantní, jinak spokojenost.
Kateřina
19.11.2018
Výborná chuť :)
Jana
19.11.2018
Použila jsem ho jako omáčku ke grilovanému kuřecímu masu, společně s pečenými brambůrky. Výborné a lehce pikantní jídlo.
Nikola
19.11.2018
Tento ajvar je moc dobrý, za mě ale raději nepikantni varianta. Skvělá příloha k masu?
Jana
19.11.2018
Dlouho jsem nevěděla...ale slaný štrůdl z jejich webu je luxusní a rychlý:)
Veronika
19.11.2018
Je moc vyborny?? díky vám o něm vím ❤️❤️
Nikola
19.11.2018
Už mám doma několik ajvaru z boxu a nevím co s tím...
Aneta
19.11.2018
Ochutnala jsem Ajvar I Ajvar ostrý a za mě vede ostrý! Je to mňamka, která se dá využít na mnoho způsobů❤️
Michal
19.11.2018
Chuťově moc dobrý!
Gabriela Vlk
17.11.2018
Vynikající a tak akorát ostrý AJVAR.
Klára
17.11.2018
Luxus jako všechny druhy
Anonym
16.11.2018
Měla jsem poprvé a chutnalo mi.
Petra
16.11.2018
Ajvar máme rádi, takže i tato pikantnější varianta nás potěšila.
Lenka
16.11.2018
Dobré
Alena
16.11.2018
Spokojenost
Denisa
16.11.2018
Dobrota
Lucie
16.11.2018
Manžel je spokojený, protože pálivý má rád
Kamila
13.11.2018
Výborný
Kateřina
13.11.2018
Doteď jsem ho neznala, ale jsem ráda, že si mi dostal do podvědomí a určitě znova koupím
Vladimíra
13.11.2018
Ajvar jsem ochutnala již z předešlého boxu a moc mi chutnal i tento. Ideální k masům a dochucení omáček.
Jakub
12.11.2018
Super chuť!
Lucie
12.11.2018
Výborné :)
Patricie
12.11.2018
Ajvar známe a vozime z Chorvatska.Tenhle se povedl,báječná chuť
Eva
12.11.2018
Příjemně ostrá chuť, výrobek je krásně cítit po zelenině. Chutná mi, celkový dojem je opravdu vynikající, zkoušela jsem i jemnou variantu a výsledek je stejně dobrý :-)
Jana
12.11.2018
Akvarijní mám moc ráda. Pálivé už tolik ne :-D ale chlapům chutnal. Musela jsem dělat pálivou a nepálivou verzi :-D
Jana
12.11.2018
Ajvar ráda používám v nepalivé formě, tento ostrý bude určitě také bezva
Nicola
12.11.2018
Mňam ,výborný
Martina
12.11.2018
Mňam! Ajvar jsem objevila už před nějakou dobou. S tímhle ostrým jsem chuťově spokojená, je příjemně pikantní a pořád je cítit chuť zeleniny. Má dobrou konzistenci, jsou v něm malinké kousky zeleniny.
Tato stránka využívá pro svůj provoz soubory Cookies. Kliknutím na tlačítko "Přijmout vše" souhlasíte s používáním VŠECH souborů cookie.
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Nezbytné soubory cookie jsou naprosto nezbytné pro správné fungování webových stránek. Tato kategorie zahrnuje pouze soubory cookie, které zajišťují základní funkce a bezpečnostní prvky webových stránek. Tyto soubory cookie neukládají žádné osobní údaje.
Hodnocení
AJVAR Ostrý
AJVAR Ostrý
Ajvar je čistě zeleninová příloha z paprik a lilků původem ze slunného Chorvatska. Na jeho výrobu je použita výhradně zelenina nejvyšší kvality s garancí čerstvosti díky zpracování do 3 hodin od sběru. Ajvar Podravka je zcela bez „éček“ či alergenů a pro své jedinečné složení je oblíbený také u vegetariánu a veganu. Použití ajvaru je velmi mnohostranné. Používá se např. jako příloha k jídlům na grilu, k pečeným a vařeným masům, je také vynikající jako základ do pomazánek nebo do zeleninových jídel, omáček či polévek.
Cena 46,90 Kč
Panini s ajvarem, grilovaným lilkem a slaninou
15 min, 4 osoby
Ingredience:
4 ciabatty nebo bagety
3 lžíce olivového oleje
300 g ostrého ajvaru Podravka
100 g plátkové slaniny
1 lilek
sůl
čerstvě mletý pepř
1 červená paprika
2 lžíce sušeného oregana
50 g strouhaného parmazánu
Pečivo podélně rozkrojíme, z vnější strany mírně potřeme olivovým olejem a na vnitřním řezu důkladně potřeme z obou stran ajvarem. Necháme chvilku odpočívat a mezitím si připravíme náplň: na pánev dáme zbylý olivový olej a na něm si opečeme pokrájenou slaninu, dokud nepustí šťávu. Na ni dáme lilek, pokrájený na cca 0,5 cm silná půlkolečka, jen mírně osolíme (slanina má v sobě dost soli), opepříme a necháme na mírném plameni opékat. Po pěti minutách k lilku přidáme na širší proužky pokrájenou papriku a oregano. Společně opékáme několik dalších minut, důležité je aby byly hotové lilky (změknou a zprůsvitní). Zeleninu občas otočíme, aby se opekla z obou stran. Hotovou náplní rovnoměrně poklademe jednu stranu pečiva, posypeme parmazánem, přiklopíme druhou stranou pečiva a dáme zapéct do sendvičovače dozlatova. Podáváme se zeleninovým salátem.
DObrou chuť!!!