Ajvar je čistě zeleninová příloha z paprik a lilků původem ze slunného Chorvatska. Na jeho výrobu je použita výhradně zelenina nejvyšší kvality s garancí čerstvosti díky zpracování do 3 hodin od sběru. Ajvar Podravka je zcela bez „éček“ či alergenů a pro své jedinečné složení je oblíbený také u vegetariánu a veganu. Použití Ajvaru je velmi mnohostranné. Používá se např. jako příloha k jídlům na grilu, k pečeným a vařeným masům, je také vynikající jako základ do pomazánek nebo do zeleninových jídel, omáček či polévek.
Cena 54,90 Kč / 350 g
Pljeskavica s ovčím sýrem a Ajvarem
Ingredience:
1 kg směsi mletých mas
pálivá paprička
2 lžičky soli
pepř
2 cibule
200 g pařeného ovčího sýra, např. kaškavalu
K podávání:
Ajvar Podravka, pita, pečená jižní zelenina, atd.
Příprava:
Maso promícháme s najemno nasekanou papričkou, solí a pepřem. Cibule nasekáme najemno nebo nastrouháme a vmícháme do masa. Pak ho pořádně propracujeme rukama, v masu by neměl zůstat žádný vzduch, aby se směs pěkně spojila a držela pohromadě. Propracované maso dáme na dvě hodiny odpočívat do chladničky.
Po vychlazení si připravíme list alobalu, položíme ho na prkénko a na jednu polovinu listu vytvoříme placičku z masa, velkou asi jako lívanec. Na tuto placičku položíme odkrojený plátek sýra (neměl by přesahovat okraje), vytvoříme si druhou placku z masa a položíme ji přes něj. Zakryjeme shora druhou polovinou alobalu a prkénkem pěkně rovnoměrně smáčkneme, aby byla výsledkem placka silná 1 cm, alobal z ní půjde snadno sloupnout. Takto vytvořené placky opékáme z obou stran (nebude to trvat déle než několik minut).
Tradiční přílohou je Ajvar a buď pita, nebo brambory. Skvělý je také salát z pečené zeleniny, např. lilků nebo paprik, grilovaná cherry rajčátka, atd.
Celkový dojem: 4.5
4.5
Cena
4
4
Kvalita
4.5
4.5
Obal
4.5
4.5
Tato stránka využívá pro svůj provoz soubory Cookies. Kliknutím na tlačítko "Přijmout vše" souhlasíte s používáním VŠECH souborů cookie.
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Nezbytné soubory cookie jsou naprosto nezbytné pro správné fungování webových stránek. Tato kategorie zahrnuje pouze soubory cookie, které zajišťují základní funkce a bezpečnostní prvky webových stránek. Tyto soubory cookie neukládají žádné osobní údaje.
Ajvar Pikant a recept!
AJVAR Podravka
Ajvar je čistě zeleninová příloha z paprik a lilků původem ze slunného Chorvatska. Na jeho výrobu je použita výhradně zelenina nejvyšší kvality s garancí čerstvosti díky zpracování do 3 hodin od sběru. Ajvar Podravka je zcela bez „éček“ či alergenů a pro své jedinečné složení je oblíbený také u vegetariánu a veganu. Použití Ajvaru je velmi mnohostranné. Používá se např. jako příloha k jídlům na grilu, k pečeným a vařeným masům, je také vynikající jako základ do pomazánek nebo do zeleninových jídel, omáček či polévek.
Cena 54,90 Kč / 350 g
Pljeskavica s ovčím sýrem a Ajvarem
Ingredience:
1 kg směsi mletých mas
pálivá paprička
2 lžičky soli
pepř
2 cibule
200 g pařeného ovčího sýra, např. kaškavalu
K podávání:
Ajvar Podravka, pita, pečená jižní zelenina, atd.
Příprava:
Maso promícháme s najemno nasekanou papričkou, solí a pepřem. Cibule nasekáme najemno nebo nastrouháme a vmícháme do masa. Pak ho pořádně propracujeme rukama, v masu by neměl zůstat žádný vzduch, aby se směs pěkně spojila a držela pohromadě. Propracované maso dáme na dvě hodiny odpočívat do chladničky.
Po vychlazení si připravíme list alobalu, položíme ho na prkénko a na jednu polovinu listu vytvoříme placičku z masa, velkou asi jako lívanec. Na tuto placičku položíme odkrojený plátek sýra (neměl by přesahovat okraje), vytvoříme si druhou placku z masa a položíme ji přes něj. Zakryjeme shora druhou polovinou alobalu a prkénkem pěkně rovnoměrně smáčkneme, aby byla výsledkem placka silná 1 cm, alobal z ní půjde snadno sloupnout. Takto vytvořené placky opékáme z obou stran (nebude to trvat déle než několik minut).
Tradiční přílohou je Ajvar a buď pita, nebo brambory. Skvělý je také salát z pečené zeleniny, např. lilků nebo paprik, grilovaná cherry rajčátka, atd.