Ajvar Podravka jemný
Ajvar je čistě zeleninová příloha z paprik a lilků původem ze slunného Chorvatska. Na jeho výrobu je použita výhradně zelenina nejvyšší kvality s garancí čerstvosti díky zpracování do 3 hodin od sběru. Ajvar Podravka je zcela bez „éček“ či alergenů a pro své jedinečné složení je oblíbený také u vegetariánu a veganu. Použití ajvaru je velmi mnohostranné. Používá se např. jako příloha k jídlům na grilu, k pečeným a vařeným masům, je také vynikající jako základ do pomazánek nebo do zeleninových jídel, omáček či polévek.
Doporučená cena: 39,90 Kč / 350 ml
INSTAGRAM @podravka_cz
Ajvarový dip
Dip z Ajvaru se, tak jako Ajvar samotný, hodí ke všem druhům grilovaných pokrmů. Rychlý, jednoduchý a lahodný!
Ingredience
- 1,5 dl Podravka Ajvar jemný
- 1 balení sýr Cottage (případně bílý jogurt)
- sůl a pepř
- hrst nasekané petrželky
Příprava
- Ajvar promíchejte se sýrem Cottage, dle chuti osolte a opepřete.
- Misku s dipem dejte vychladnout do lednice.
- Před podáváním ozdobte najemno nasekanou petrželkou.
Rada: Pokud chcete ostřejší dip, použijte na přípravu Ajvar pikantní!