Babiččina volba Jemná krupička
Babiččina volba je jemná krupička pro všechny, kteří hledají stálou a kontrolovanou kvalitu produktu. Krupička je vhodná jak pro přípravu krupicové kaše, tak pro běžné používání ve vaší kuchyni – do knedlíků nebo k zahušťování polévek.
Doporučená prodejní cena: 22,90 Kč / 500 g
Instagram @babiccina_volba
Flameri – francouzský královský dezert z krupice
Ingredience
- 2 lžíce jemné Krupičky Babiččina Volba
- 250 ml mléka
- 1 vanilkový lusk
- 1 polévková lžíce moučkového nebo pudrového cukru
- 1 lžíce citronové šťávy
- 1 hrst mražených malin
- 100g créme fraiche
- 100g smetany ke šlehání
- bylinky na ozdobení
Postup
Dezert, kterým ohromíte! Jednoduchý a velmi efektní při podávání. S jemnou chutí krupičky, velmi alternativní na dochucení. To je dezert do skleničky, pocházející z Francie. To je Flameri.
Do rendlíku dejte mléko, krupici, semínka vanilky a cukr. Zašlehejte a nechte 10 minut kupici bobtnat. Poté začněte zahřívat na středním plameni a zlehka šlehejte. Rozhodně od sporáku neodcházejte, nechte přivést pomalu k varu a za stálého šlehání nechte kaší probublat asi minutu. Stáhněte z plamene a šlehejte ještě asi tři minuty do vychladnutí.
Přidejte créme fraiche a opět vyšlehejte do hladkého krému. Poté také smetanu – to proto, aby se náhodou nezdrcla, je lepší ji nechat nakonec, kdy směs už je chladnější. Na závěr dolaďte chuť citronovou šťávou.
Krém rozdělte do skleniček a zdobte ovocem i podle sezony, případně bylinkami. Dezertu sluší třeba meduňka, pro svou citronovou vůni pozvedne dezert ještě o třídu výš.
Dejte chladit do ledničky a podávejte během 24hodin.
Více inspirativních receptů naleznete na webu www.babiccinavolba.cz/recepty/