Babiččina volba NA PERNÍČKY
Ať už se chystáte upéci jakoukoli dobrotu, Babiččina volba je tím správným základem při přípravě každého těsta. Stačí si jen vybrat ze širokého sortimentu a s radostí se pustit do pečení.
Vyzkoušejte limitovanou edici speciální hladké mouky Babiččina volba NA PERNÍČKY, která je složená ze 100% obilné směsi pšeničné a žitné mouky speciálně vyrobené pro dokonalé velikonoční perníčky.
Aby vám šlo pečení od ruky, připravili jsme pro vás recept na perníkové těsto, se kterým se jednoduše pracuje a v chladu vydrží čekat celý týden na správnou příležitost a pravou velikonoční náladu na vaše pečení. Díky hladké mouce Babiččina volba NA PERNÍČKY si tak můžete vychutnat společné chvíle při pečení s celou rodinou a pochutnat si na vlastních perníčkách jako na těch od babičky.
Nezávazná doporučená cena: 26,90 Kč / 1 kg
Medové perníčky
1 kg mouky Babiččina volba
NA PERNÍČKY
350 g moučkového cukru
4 vejce
360 g tekutého medu
150 g změklého másla
20 g tuzemského rumu
20 g jedlé sody
20 g perníkového koření
30 g kakaa
■ Ze všech surovin zpracujte těsto a nechte den odležet v chladu. Poté těsto vyválejte na tloušťku cca 3–4 mm (při pečení těsto nabyde na objemu), vykrájejte požadované tvary a upečte při 180 °C dozlatova. Před pečením můžete potřít vajíčkem.
TIPY:
■ Těsto můžete před pečením nechat v lednici až týden, kde krásně vyzraje.
■ Perníčky pečte do zezlátnutí, aby nebyly příliš tvrdé.
Další informace o moukách, recepty a inspiraci na pečení najdete na webu www.babiccinavolba.cz