Lososové ražničí
Napíchejte kostky lososa a limetku na špejle a vychutnejte si úplně nové ražničí s vaším oblíbeným jemným Ajvarem Podravka.
- 30 min
Ingredience
- 1 kgfilet z lososa
- 2 lžícepřísady do jídel Podravka Natur
- 50 mlolivového oleje
- 2limetky
- 16špejlí
- čerstvé oregano
- 1jemný Ajvar Podravka
Příprava
- Filety z lososa omyjeme a osušíme papírovým ubrouskem. Nakrájíme je na kostky cca 3 x 5 cm a dáme je do misky. Potřeme je směsi z Podravky Natur a olivového oleje. Necháme cca 30 minut marinovat.
- Limetky si nakrájíme na tenké plátky. Vezmeme si 2 špejle a na ně napíchneme kostku lososa tak, aby vzdálenost mezi špejlemi byla 1 – 1,5 cm. Potom napíchneme plátek limetky, který můžeme přeložit napůl.
- Na špejle napichujeme střídavě lososa a limetku. Prvním a posledním kouskem na špejli by měl být losos.
- Takto připravené ražniči grilujeme z obou stran cca 2 minuty na dobře rozpáleném grilu nebo grilovací pánvi.
- Hotové ražniči dáme do uzavíratelné nádoby, posypeme oreganem, zakryjeme a necháme asi 2 minuty odstát.
Servírování: Podávame s jemným Ajvarem Podravka a opečenými kousky chleba.
Rada: Špejle na ražniči namočte do vody a nechte odstát asi 1 hodinu, aby při grilování neshořely.