Fazole černé oko se vyznačuje světlou, krémovou barvu s typickou černou skvrnou. Pochází ze západní Afriky, ale v dnešní době hojně roste především v Asii. Nemusí se namáčet, ale namočením se zkrátí doba vaření. Je rozšířená hlavně v americké, africké a asijské kuchyni. Je bohatá na vlákninu, bílkoviny, vápník a kyselinu listovou. Fazole černé oko, stejně jako ostatní fazole, je důležitou součástí jídelníčku vegetariánů a zastánců zdravého životního stylu.
Cena 26,90 Kč
Hoppin John – typický jižanský pokrm k oslavě Nového roku
Doba přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4 – 6
Příprava:
Fazoli černé oko namočíme na hodinu do vlažné vody.
Slaninu nakrájíme na menší kousky, vložíme do pánve a restujeme do křupava. Řapíkatý celer a papriku nakrájíme na kousky, cibuli nadrobno a společně dusíme dohněda (cca 4 – 5 minut). Přidáme utřený česnek, dobře promícháme a vaříme další 1 – 2 minuty.
Ke směsi přidáme uvařené fazole černé oko, bobkový list, tymián a kajenský pepř a zalijeme 4 hrnky vody a vaříme asi 30 minut, nebo dokud nejsou fazole měkké (ale ne rozvařené).
Podle návodu na obalu si uvaříme také rýži.
Jakmile jsou fazole hotové, slijeme přebytečnou vodu a vyjmeme bobkový list. Osolíme podle chuti.
Fazole se u nás moc neuchytí, ale u rodičů udělaly radost!
Andrea
4.5.2018
Fazole nejsou moje gusto. Ale byly podarované známe a ta je zbožňuje :)
Iva
4.5.2018
Zkusíme a uvidíme :)
Jakub
3.5.2018
Fazole moc nemusíme - podarovali jsme a mají úspěch!
Nikola
1.5.2018
Bohužel nám díky přepravě přišly rozsypané..
Linda
1.5.2018
Bohužel ještě nevyzkoušené, ale chystám se na ně
Lucie
1.5.2018
Prostě super.
Veronika
24.4.2018
Luštěniny se nikdy neztratí :)
Martin
23.4.2018
určite se nikdy neztratí, potešilo:) máme ji rádi
Sandra
20.4.2018
Luštěniny se nikdy neztratí v kuchyni
Kateřina
20.4.2018
No ještě jsem nezkoušela, ale chystám se vyzkoušet ten recept co tu máte. :) Vypadá dost lákavě, tak snad se povede! :)
Jarmila
20.4.2018
Sacek se mi v baliku roztrhl a zachranit toho slo minimum, takze konkretne tato znacka nevyzkousena.
Ale cerne oko nam chutnalo, z fazoli jsou jidla syta a je to perfektni jidlo plne bilkovin. Lagris je dobra znacka takze urcite budou i tyto dobre.
Jarmila
20.4.2018
Jsem ráda, že byly obsahem boxu, ráda si pochutnám a těším se
Markéta
18.4.2018
Sama bych si nekoupila, ale alespoň mě to donutilo ochutnat něco jiného
Kateřina
16.4.2018
Už se těším, až je vyzkouším! :)
Yveta
14.4.2018
Moc dobré.
Jana
10.4.2018
Docela mě potěšilo, že v balíčku limonád a mlsání byla i základní potravina. Luštěniny v jídelníčku skoro doma nemáme, pokud nejíme jinde a vlastně ani nevím proč. Takže balíček fazolí i s receptem jsem hodně ocenila. V budoucnu se v obchodě určitě znovu podívám po této zajímavé "odrůdě"
Lenka
10.4.2018
Už se těším až je vyzkouším
Daniela
9.4.2018
Spokojenost.
Jana
9.4.2018
Fazole se u nás nevyužijí, předám někomu jinému
Václav
9.4.2018
Mňam, milujeme luštěniny. Takže za mě 1*!!
Nikola
8.4.2018
Značku lagris máme doma rádi, partner ocenil ?
Lenka
8.4.2018
Luštěniny mám ráda, těším se, až vyzkouším
Lucie
8.4.2018
jsem zvedava az vyzkouším :)
Aneta
8.4.2018
Fazole nemusím, ale kdo je miluje je můj přítel a moc si je chválil
Petra
8.4.2018
Fazole moc nemusíme, ale přidali jsme do salátu a byly dobré a i hezky vypadaly.
Veronika
7.4.2018
Miluju!
Alena
6.4.2018
Bohužel kojim a fazole nemuzu,tak udělají radost jinde
Klára
5.4.2018
Nemůžu se dočkat, až je zkusím!
Jaroslava
5.4.2018
Uz se na ně teším
Denisa
5.4.2018
fazole se nikdy neztratí :)
Michaela
5.4.2018
Fazole moc nemusím, ale už se těším, až je vyzkouším! :)
Kateřina
5.4.2018
Toto ocenil můj muž :D, já zas tak moc ne. (Bude prdět) :D
Tato stránka využívá pro svůj provoz soubory Cookies. Kliknutím na tlačítko "Přijmout vše" souhlasíte s používáním VŠECH souborů cookie.
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Nezbytné soubory cookie jsou naprosto nezbytné pro správné fungování webových stránek. Tato kategorie zahrnuje pouze soubory cookie, které zajišťují základní funkce a bezpečnostní prvky webových stránek. Tyto soubory cookie neukládají žádné osobní údaje.
Hodnocení
Lagris Fazole černé oko
Fazole černé oko
Fazole černé oko se vyznačuje světlou, krémovou barvu s typickou černou skvrnou. Pochází ze západní Afriky, ale v dnešní době hojně roste především v Asii. Nemusí se namáčet, ale namočením se zkrátí doba vaření. Je rozšířená hlavně v americké, africké a asijské kuchyni. Je bohatá na vlákninu, bílkoviny, vápník a kyselinu listovou. Fazole černé oko, stejně jako ostatní fazole, je důležitou součástí jídelníčku vegetariánů a zastánců zdravého životního stylu.
Cena 26,90 Kč
Hoppin John – typický jižanský pokrm k oslavě Nového roku
Doba přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4 – 6
Příprava:
Fazoli černé oko namočíme na hodinu do vlažné vody.
Slaninu nakrájíme na menší kousky, vložíme do pánve a restujeme do křupava. Řapíkatý celer a papriku nakrájíme na kousky, cibuli nadrobno a společně dusíme dohněda (cca 4 – 5 minut). Přidáme utřený česnek, dobře promícháme a vaříme další 1 – 2 minuty.
Ke směsi přidáme uvařené fazole černé oko, bobkový list, tymián a kajenský pepř a zalijeme 4 hrnky vody a vaříme asi 30 minut, nebo dokud nejsou fazole měkké (ale ne rozvařené).
Podle návodu na obalu si uvaříme také rýži.
Jakmile jsou fazole hotové, slijeme přebytečnou vodu a vyjmeme bobkový list. Osolíme podle chuti.
Na talíř naservírujeme rýži, navrch rozprostřeme fazolovou směs. Ozdobíme nakrájenou jarní cibulkou.
Mňam!!
Dobrou chuť!