Luštěninová směs Lagris
Ideální základ hrstkové polévky, ale můžete ji použít také pro zahuštění mletých mas, karbanátků, kaší, pyré nebo pomazánek. Lagris nabízí hned 3 varianty těchto směsí, směs Tradiční obsahuje hrách půlený a to žlutý i zelený, čočku klasickou zelenou, ale také červenou, fazoli malou bílou a červenou ledvinu. Užijte si zdravé vaření, které skvěle chutná!
Nezávazná doporučená cena: 29,90 Kč / 500 g
INSTAGRAM podravka_cz
Tradiční luštěninové karbanátky
Ingredience
- 250 gluštěninové směsi tradiční Lagris
- bobkový list
- 2vejce
- 1středně velká cibule
- 1stroužek česneku
- čerstvá petrželová nať
- strouhanka dle potřeby
- sůl
- majoránka
- olej na smažení
Příprava
- Luštěninovou směs namočíme den předem do studené vody. Na druhý den směs vaříme v nové vodě spolu s bobkovým listem, dokud luštěniny nezměknou.
- Ze směsi scedíme přebytečnou vodu, vyjmeme bobkový list a směs umeleme na mlýnku.
- Do hmoty přidáme vejce, cibuli, česnek, nasekanou petrželovou nať a zahustíme strouhankou. Dochutíme solí a majoránkou dle chuti.
- Připravenou směs formujeme do karbanátků. Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C nebo smažíme v dostatečné vrstvě oleje.
Servírování: Podáváme s vařeným bramborem nebo zeleninovým salátem.
Celkový dojem:
4.5
4.5
Cena
4.5
4.5
Kvalita
4.5
4.5
Obal
4.5
4.5