Menu Gold Rýže jasmínová 500 g
Rýže jasmínová se pěstuje výhradně v zemích jihovýchodní Asie. Vzhledem k subtropickému pásmu má rýže přirozené aroma, které připomíná vůni jasmínového květu.
Po uvaření je rýže mírně lepivá a hodí se k přípravě typicky asijských sladkých i slaných pokrmů. Butter chicken nebo nasi goreng se bez jasmínky neobejdou! Samozřejmě jasmínová rýže chutná skvěle i jako klasická příloha.
Stejně jako všechny rýže je přirozeně bezlepková.
Nově pro méně početné rodiny vyrábíme v 500 g balení.
IG: menu_gold, #jsmeprokazdouryzi
Nezávazná maloobchodní doporučená cena: 37, 90 Kč / 500 g
Nasi goreng s krevetami
4 porce
Ingredience
400 g rýže jasmínové Menu Gold
- 320 g krevet
- 1 červená cibule
- 4 stroužky česneku
- 100 ml sójové omáčky
- 100 ml kuřecího vývaru
- 2 jarní cibulky
- 4 vejce
- 1 lžička kari
- 40 ml slunečnicového oleje
- koriandr
- sůl
- pepř
Postup
Jasmínovou rýži propláchneme a uvaříme podle návodu na obalu. V pánvi na rozehřátém oleji zarestujeme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek, kari a osolené krevety. Poté vlijeme sójovou omáčku a polovinu kuřecího vývaru. Vmícháme uvařenou jasmínovou rýži a nakrájenou jarní cibulku. Pokud se nám zdá směs příliš hustá, zředíme trochou vývaru. Podáváme se smaženým vejcem a zdobíme čerstvým koriandrem.