Podravka Ajvar squeeze jemný nebo ostrý 310 g
Ajvar je čistě zeleninová příloha z pečených paprik a lilků a je tradiční zejména pro balkánskou kuchyni, ale velké oblibě se těší i v mnoha jiných zemích. Ajvar od Podravky obsahuje výhradně kvalitní zeleninu od prověřených farmářů z chorvatských oblastí Podraviny a Slavonie, která se zpracovává do tří hodin od sběru. Čerstvost je tak zaručena, podpoří ji i absence éček či dalších přídatných látek, ale také výroba, která probíhá pouze jednou ročně a to v době, kdy zelenina dozrává. Ajvar si zamilujete i pro jeho široké použití, hodí se totiž do zeleninových jídel, ale také například pomazánek, naprosto nepostradatelný však je jako zeleninová příloha ke grilovanému masu či sýrům.
Milujete grilovačky?
Tak právě pro Vás Podravka uvádí na trh oblíbený Ajvar v novém inovativním typu balení, jehož hlavními přednostmi je přesné dávkování, maximálně hygienické použití, možnost postavení na široké víčko a tím využití celého obsahu. Víčko, které nekape a zůstává vždy čisté, je samozřejmostí.
Nezávazná doporučená cena: 53,50 Kč/ 310 g
Instagram podravka_cz
Grilovaný hamburger
Připravte si šťavnaté hamburgery s jemným Ajvarem Podravka a volským okem v křupavé housce a vychutnáte si skvělé jídlo.
- 35 min
![Grilovaný hamburger](https://podravkaiovariations.azureedge.net/e554a0de-631e-11eb-b6af-0242ac12003a/v/f2b1f6a6-64bc-11eb-b6c2-0242ac130010/1024x768-f2b21802-64bc-11eb-a115-0242ac130010.jpeg)
Ingredience
- 700 gmletého hovězího masa
- 80 gcibule
- 1kořenící směs Podravka Natur grill classic
- 4 kspečiva na hamburgery
- 100 gslaniny na plátky
- 4vejce
- 50 mlolivového oleje
- 1Podravka Ajvar jemný
- 4plátky sýra
Příprava
- Do masa přidáme najemno nakrájenou cibuli, kořenící směs Podravka Natur grill classic a zlehka promícháme. Takto připravené maso necháme asi 30 minut odpočinout a pak vytvarujeme do 4 vyšších placek.
- Pečivo prořízneme na polovinu a z vnitřních stran opečeme na suché pánvi. Pánev otřeme papírovým ubrouskem, aby na ní nezůstaly drobky, poté na ní dozlatova opečeme plátky slaniny a poté zvlášť připravíme volská oka.
- Gril potřeme olivovým olejem, pořádně ho zahřejeme a položíme na něj maso, které důkladně propečeme z obou stran.
- Spodní část pečiva potřeme jemným Ajvarem Podravka a poklademe plátky opečené slaniny. Pak přidáme maso, plátek sýra a nakonec vejce.
Servírování: Přikryjeme vrchní polovinou pečiva a ihned podáváme.
Rada: Při přípravě masa na hamburgery je důležité maso promíchat jen zlehka a pak vytvarovat do vyšších placek, hamburger pak bude pěkně šťavnatý. Pokud máte rádi hamburgery z více typů masa, nezapomeňte vždy přidat i kousek vepřového.