Podravka NATUR (box obsahoval balení 18 g)
Kurkuma, libeček, mořská sůl a 480 g čerstvé zeleniny je obsaženo ve 150 g Podravky Natur, která dodá Vašemu pokrmu neodolatelnou chuť přírody. Podravka Natur je pouze z přírodních surovin, bez „éček“. Jen zelenina, vybrané koření a nic víc, to je recept matky přírody!
Cena: 38,90 Kč

Recept
Zapečené smetanové brambory s hovězím a bylinkami
1 kg brambor
2 lžíce másla
4 jarní cibulky
velká hrst čerstvého oregana
velká hrst čerstvé šalvěje
několik listů libečku
100 g plátkové slaniny
300 g mletého hovězího
400 ml smetany ke šlehání
4 stroužky česneku
sůl a čerstvě mletý pepř
1 lžíce Podravka přísady do jídel Natur
4 vajíčka
2 lžíce hladké mouky
200 g strouhaného čedaru
Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky silné asi 0,5 cm. Zapékací misku si vymažeme máslem. Jarní cibulku a všechny byliny nasekáme nahrubo. Slaninu nakrájíme na malé kostičky. Pak už můžeme vrstvit: do vymazané zapékací misky naskládáme třetinu plátků brambor, obložíme jimi i okraje formy. Na ně dáme polovinu masa, slaniny, cibulky a bylinek.
Troubu si předehřejeme na 180°C.
Smetanu dáme do větší misky, prolisujeme do ní česnek, osolíme, opepříme, přidáme koření Podravka Natur, vmícháme do ní vajíčka, mouku a nastrouhaný čedar. Prošleháme. Třetinou této směsi polijeme směs v pekáči. Pak na ni vyskládáme druhou třetinu brambor. Na ně dáme druhou polovinu masa, slaniny, cibulky a bylinek (trochu bylinek si necháme stranou na ozdobu). Zalejeme druhou třetinou smetanové směsi. Horní vrstvu vyskládáme z poslední třetiny brambor a polijte ji poslední třetinou smetanové směsi.
Pekáč pečlivě zakryjeme poklicí nebo alobalem a dáme péct na 60 minut. Poté pekáč odkryjeme a směs ještě dopečeme dozlatova, bude to trvat asi 15 minut.
Podáváme posypané zbylými bylinkami.
Rada: Skvělým doplňkem je zeleninový salát.
Hodnocení
Podravka NATUR
Podravka NATUR (box obsahoval balení 18 g)
Kurkuma, libeček, mořská sůl a 480 g čerstvé zeleniny je obsaženo ve 150 g Podravky Natur, která dodá Vašemu pokrmu neodolatelnou chuť přírody. Podravka Natur je pouze z přírodních surovin, bez „éček“. Jen zelenina, vybrané koření a nic víc, to je recept matky přírody!
Cena: 38,90 Kč
Recept
Zapečené smetanové brambory s hovězím a bylinkami
1 kg brambor
2 lžíce másla
4 jarní cibulky
velká hrst čerstvého oregana
velká hrst čerstvé šalvěje
několik listů libečku
100 g plátkové slaniny
300 g mletého hovězího
400 ml smetany ke šlehání
4 stroužky česneku
sůl a čerstvě mletý pepř
1 lžíce Podravka přísady do jídel Natur
4 vajíčka
2 lžíce hladké mouky
200 g strouhaného čedaru
Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky silné asi 0,5 cm. Zapékací misku si vymažeme máslem. Jarní cibulku a všechny byliny nasekáme nahrubo. Slaninu nakrájíme na malé kostičky. Pak už můžeme vrstvit: do vymazané zapékací misky naskládáme třetinu plátků brambor, obložíme jimi i okraje formy. Na ně dáme polovinu masa, slaniny, cibulky a bylinek.
Troubu si předehřejeme na 180°C.
Smetanu dáme do větší misky, prolisujeme do ní česnek, osolíme, opepříme, přidáme koření Podravka Natur, vmícháme do ní vajíčka, mouku a nastrouhaný čedar. Prošleháme. Třetinou této směsi polijeme směs v pekáči. Pak na ni vyskládáme druhou třetinu brambor. Na ně dáme druhou polovinu masa, slaniny, cibulky a bylinek (trochu bylinek si necháme stranou na ozdobu). Zalejeme druhou třetinou smetanové směsi. Horní vrstvu vyskládáme z poslední třetiny brambor a polijte ji poslední třetinou smetanové směsi.
Pekáč pečlivě zakryjeme poklicí nebo alobalem a dáme péct na 60 minut. Poté pekáč odkryjeme a směs ještě dopečeme dozlatova, bude to trvat asi 15 minut.
Podáváme posypané zbylými bylinkami.
Rada: Skvělým doplňkem je zeleninový salát.