Tmavý karob Dr. Oetker – Moderní alternativa kakaa
Už jste o něm slyšeli a vyzkoušeli ho? Používá se stejně jako kakao, ale bez nutnosti tolik doslazovat. Karob je přirozeně sladký, proto může být množství cukru v receptu až o 1/3 nižší než při použití kakaa. Byl a je ceněný pro vysoký obsah vápníku a vlákniny (50 %). Neobsahuje kofein a má nízký obsah tuku (0,5 %). Karobový prášek (nebo též svatojánský chléb) se získává pečlivým mletím lusku ze subtropického stromu s názvem rohovník obecný. Následně se suší a praží. A má kořeněnou chuť a vůni. Obohatit jím můžete Vaše snídaňové kaše nebo smoothie. Vyzkoušejte také recept z vnitřní strany obalu na Karobový jablečný perník s karobovou polevou. Další inspirativní recepty najdete na www.oetker.cz
Doporučená prodejní cena: 34,90-36,90 Kč / 100 g
Instagram @droetker_cz
Facebook @Pečeme s láskou