Babiččina volba špaldová
Špaldová je zase v módě
Oblíbená je zejména pro svůj obsah bílkovin, vlákniny a minerálních látek. Vyznačuje se specifickou oříškovou chutí, která se skvěle vyjímá ve slaných a sladkých koláčích, buchtách, sušenkách a také ve vánočním cukroví, které s ní chutná doslova jako od (prapra)babičky. Mnoho receptů najdete na https://www.babiccinavolba.cz/recepty
Špaldovou mouku vyhrávají:
Martina Hrušková, Lenka Táboříková, Petra Záhorová, Andrea Chytková, Iva Sirotková, Sandra Smíšek, Eva Štursová, Jana Tomášková, Terinka Mysicka, Peťka Čejková, Michaelo Křenová, Nikola Hublová, Petra Schoberová, Andrea Pátková, Kristýna Mencová, Hanií Suchá, Adéla Váňová, Jarmila Nováčková
Inspirujte se a upečte si například Špaldové máslové sušenky
Ingredience
- 250 g hladké špaldové mouky Babiččina volba
- 200 g celozrnné špaldové mouky Babiččina volba
- 200 g másla
- 60 g třtinového cukru
- 1 balíček vanilkového cukru
- 1 vejce
- citronová kůra z 1 citronu
- 2 špetky soliPostup
Změklé máslo smíchejte se zbylými surovinami. Vypracujte hladké těsto, které dejte alespoň na 2 hodiny chladit do lednice. Těsto rozválejte na asi 2–3 mm silný plát a vykrajujte sušenky. Použijte buď vykrajovátka, nebo razítka na sušenky s různými motivy podle příležitosti – vánoční, dětské apod. Sušenky pečte asi 15 minut na 160°C dokud okraje nezezlátnou.
TIP: Pokud sušenky těsně uzavřete do krabiček nebo sklenic, vydrží až jeden měsíc. Pro další příchuti sušenek přidejte k těstu 90 g strouhaného kokosu nebo 20 g holandského kakaa nebo 20 g mleté skořice.
Další recepty najdete snadno na www.babiccinavolba.cz/recepty
Všem výhercům gratulujeme a ve středu se můžete těšit na Váš Super Box, který bude velmi Super!!